Sirküler Tarih / No: 20.10.2011/884
Sayı |
: ARGUYG3/11519 |
İstanbul,19.10.2011 |
İSTANBUL KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER
Sayın Üyemiz,
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlği'nden alınan 19.10.2011 tarihli yazıda özetle;
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ile Kuru Meyve ve Mamulleri Sektör Kurulunun kararları çerçevesinde, TS 3411 Çekirdeksiz Kuru Üzüm 1.2.5 Boy Özellikleri Bölümünde yer alan Çizelge 2'nin 2011 ürünü çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısılar için değiştirilmesi yönündeki talebi üzerine, T.C. Ekonomi Bakanlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü'nden alınan 17.10.2011 tarihli yazıda;
Jumbo
(Çok İri) |
Standart*
(İri) |
Medium
(Orta) |
Small
(Küçük) |
İnce-Small
(Çok Küçük) |
100 gr tane adedi |
100 gr tane adedi |
100 gr tane adedi |
100 gr tane adedi |
100 gr tane adedi |
240'a kadar |
241-340 |
341-500 |
501-650 |
651+ |
*Standart boyda çekirdeksiz kuru üzümlerin en az %98'i, 8 mm'lik kalburun üzerinde kalacak irilikte olmalıdır.
-
TS 485 Kuru Kayısı standardının 13. Sınıf Toleransları maddesi altında yer alan çizelge 2'de, diğer özürlere ait değerler aynı kalmak kaydıyla, vuruk, çilli ve kesik toleranslarının 2011 ürünü kuru kayısılar için aşağıdaki biçimde,
Çizelge-2 Kuru Kayısı Sınıf Toleransı |
Sınıflar |
Vuruk |
Çilli |
Kesik |
Extra |
4 |
4 |
2 |
1. Sınıf |
7 |
10 |
6 |
2.Sınıf |
15 |
30 |
8 |
Endüstriyel |
Aranmaz |
Aranmaz |
Aranmaz |
değiştirilerek uygulanmasının T.C. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldüğü bildirilmektedir.
Bilgilerine sunulur.
Saygılarımla,
Alpaslan Arduç Genel Sekreter Yrd.
|
|