Türkçe

Helal Teknik Eğitimi

Sirküler Tarih/No:08.06.2021/393

Sayı

:202-845

İstanbul,08.06.2021

İSTANBUL FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
ÜYELERİNE SİRKÜLER

Sayın Üyemiz,

Helal Akreditasyon Kurumu'nun bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Helal Akreditasyon Kurumu'nun görevleri arasında helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmenin yanı sıra helal belgelendirme özelinde sektör paydaşlarına ve profesyonellere yönelik eğitimler düzenlemenin yer aldığı, bu kapsamda, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarında (belgelendirme kuruluşları) çalışan/çalışacak kişilere yönelik olarak 21-24 Haziran 2021 tarihleri arasında teknik mahiyette eğitim verilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Söz konusu eğitimin; İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) ilgili kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanan "OIC/SMIIC 1: 2019 Helal Gıda İçin Genel Gereklilikler” ve "OIC/SMIIC 2: 2019 Uygunluk Değerlendirmesi - Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar İçin Gereklilikler” standartları ile söz konusu belgelerde atıfta bulunulan SMIIC standartları ile ISO Standartlarının ilgili maddeleri başta olmak üzere diğer teknik metinlerin yanı sıra Helal Akreditasyon Kurumunun akreditasyon süreçlerini içerdiği bildirilmektedir.

Bununla birlikte, eğitim programının 4 gün (toplam 16 saat) süre ile MICROSOFT TEAMS® uygulaması üzerinden canlı çevrim içi (online) katılım şeklinde tasarlandığı, kontenjanın 20 kişi ve katılım ücretinin 1.000 TL/kişi olduğu belirtilmekte olup, ekte yer alan başvuru formu iletilmektedir.

Bilgilerine sunulur.

İSTANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Uygulama-Eğitim-İletişim Şubesi

Ek: Başvuru Formu (2 Sayfa)

İlgili Dosyalar

  Dosya Adı Dosya Boyutu  
Basvuru Formu.pdf 836,26 KB İndir