Türkçe

IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı

Sirküler Tarih/No: 03.02.2016/113

Sayı

: EGT/1134

İstanbul,03.02.2016

 

İSTANBUL FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL MOBİLYA KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
ÜYELERİNE SİRKÜLER

Sayın Üyemiz,

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan 02.02.2016 tarihli yazıda;

Genel Sekreterlikleri koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteği ile 21-22 Nisan 2015 tarihinde İzmir Swissotel Grand Efes Otel'de "3. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği gerçekleştirildiği, iki günlük etkinlik süresince, başvurusu yapılan 450 projeden 60 adedinin sergilenmeye layık görüldüğü, proje sahipleri ile sanayiciler arasında ikili görüşmeler yapıldığı ve etkinlik alanını 1000'e yakın katılımcının ziyaret ettiğinden bahisle,

Bu kez, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir'de dördüncüsü düzenlenecek olan "4. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğimizde, araştırmacı, akademisyen ve sanayicilerin katılımıyla gıda ile ilgili yaratıcı Ar-Ge projelerinin girişimci ve sanayiciler tarafından hayata geçirilmesinin önünün açılmasının hedeflendiği; organizasyonun dünyanın en önemli tarım araştırma üniversitelerinden olan Hollanda Wageningen Üniversitesi ve China Agricultural Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile uluslararası boyuta taşındığı ve yurtdışından gelecek proje başvurularının da sektör paydaşlarına sunulacağı,

"Sürdürülebilir ve Rekabetçi Gıda Sektörü İçin İnovasyon" temalı etkinliğin,

-Birincil Üretim: Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Su Ürünleri, Doğadan Toplanan Ürünler (hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, fındık, kuru ve kabuklu meyve ve sebzeler, zeytin, yaş meyve ve sebzeler, baharatlar, tıbbi ve aromatik bitkiler)

-Gıda İşleme ve Teknolojileri (zeytinyağı, işlenmiş meyve ve sebzeler, işlenmiş kabuklu ve kuru meyveler ve mamulleri)

-Paketleme ve Ambalajlama

-Pazarlama, Değer Zinciri Yönetimi

alanlarını kapsayacağı ve gıda sektörüne katma değer sağlayacak yenilikçi projelerin hayata geçirilebilmesi için büyük bir sanayici-araştırmacı/akademisyen buluşmasına ev sahipliği yapacağı; aynı zamanda, bu yılki etkinliğin proje özel kategorisi olarak "Gıdalarda Şeker Ve Tuz Kullanımının Azaltılması" başlığının belirlendiği ve bu konuda yapılan proje başvurularının ayrıca değerlendirileceği,

Akademisyenden öğrenciye, sanayiciden araştırmacıya tüm katılımcılara açık olan etkinlik çerçevesinde proje sahiplerinin başvurularını "Öğrenci" ve "Araştırıcı" kategorileri altında yapacağı; her kategoride dereceye giren ilk üç proje sahibinin sırasıyla 6.000, 4.000 ve 2.500 ABD Doları ödülün sahibi olacağı; özel kategoride birinci olan projenin ise 5.000 ABD Doları ile ödüllendirileceği; proje son başvuru tarihinin 18 Mart 2016 olarak belirlendiği ve başvuruların www.gidaargeprojepazari.org internet adresinden online olarak yapılabileceği

bildirilmektedir.

Bilgilerine sunulur.

İSTANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Uygulama-Eğitim-İletişim-İdari İşler-Satın Alma Şubesi

 

EK:
1 - Proje Katılım Koşulları (4 sayfa)
2 - Proje Posteri (1 sayfa)

 

İlgili Dosyalar

  Dosya Adı Dosya Boyutu  
EIB_GAPPKatilimSartnamesi.pdf 147,58 KB İndir
EIB_Gida_Ar-Ge_Poster.pdf 1.981,09 KB İndir