Türkçe

Türk Gıda Kodeksi Yönetmelik Taslakları

Sirküler Tarih/No: 11.07.2016/613

Sayı

: EGT/6286

İstanbul,11.07.2016

 

İSTANBUL FINDIK VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL MOBİLYA KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
İSTANBUL YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
ÜYELERİNE SİRKÜLER

Sayın Üyemiz,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir yazısına atfen Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan 30.06.2016 tarihli yazıda; Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanmış olan "Türk Gıda Kodeksi Gıda Enzimleri Yönetmeliği” ve "Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Enzimleri ve Gıda Aroma Vericilerine İlişkin Ortak Onay Prosedürü Hakkında Yönetmelik”e ilişkin taslak metinlerin http://www.tarim.gov.tr/ adresinde görüşe açıldığı ifade edilmektedir.

Bu bağlamda; Ekonomi Bakanlığı'na iletilmesini teminen mezkur Yönetmelik Taslaklarına ilişkin görüşlerin ağ adreslerinde yer alan tablo formatına uygun olarak en geç 18 Temmuz 2016 Pazartesi mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimizin egitim@iib.org.tr e-posta adresine bildirilmesi hususu bilgilerine sunulur.

İSTANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Uygulama-Eğitim-İletişim Şubesi


Türk Gıda Kodeksi Gıda Enzimleri Yönetmeliği:
http://www.tarim.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=1392&Liste=Mevzuat

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Enzimleri ve Gıda Aroma Vericilerine İlişkin Ortak Onay Prosedürü Hakkında Yönetmelik:
http://www.tarim.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=1394&Liste=Mevzuat