Türkçe

KAĞIT, AMBALAJ, KIRTASİYE SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI

Sektör sorunlarının değerlendirilmesi, sektöre ilişkin hedeflerin gerçekleşme durumlarının istişare edilmesi, 2014 yılı faaliyet planı ve yol haritasını oluşturulması, bu çerçevede çözüm önerileri geliştirerek, bunların ilgili Bakanlıklar ve kamu kurumlarına iletilmesini sağlamak üzere 19 Şubat 2014 tarihinde, Sheraton Ataköy Otel'de İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri organizasyonunda bir istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya; 

  1. Abdullah Tever - İstanbul Ağaç Mam. Ve Orman Ür. İhracatçı Birl. Yön. Kur. Başk Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhr. Birlikleri Sektör Kur. Başkanı 
  2. Ali Can Duran - İstanbul Ağaç Mam. Ve Orman Ür. Yön. Kur. Üyesi Karton Ambalaj San. Dern. Yönetim Kurulu Başk. Avrupa Karton Ambalaj Üreticileri Birliği'nin (ECMA) Yön. Kur. Başk. Yrd. 
  3. Sevda Akay - İst. Ağaç Mam. Ve Orman Ürn. İhracatçı Birlikleri Yön. Kur. Üyesi Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Dış İşler Komite Sorumlusu 
  4. Levent Çolakoğlu - İst. Ağaç Mam. Ve Orman Ür. Yön. Kur. Muhasip Üyesi 
  5. Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) 
  6. Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) 
  7. Basım Mensupları Derneği (BASMEN) 
  8. Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) 
  9. Tüm Kırtasiyecileri Derneği (TÜKİD) 
  10. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 
  11. İstanbul Sanayi Odası (İSO) 
  12. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)
  13. Modern Karton A.ş


temsilcileri iştirak etmiştir.

Sayın Abdullah Tever'in açılış konuşması ile başlayan toplantının devamında, Sayın Ali Can Duran, Sayın Sevda AKAY, Sayın Levent Çolakoğlu'nun konuşmalarıyla toplantıya devam edilmiştir. Ambalaj, Kağıt, Kırtasiye sektörü de kullanılan teknoloji, yakaladığı ihracat artışı, istihdama olan katkısı, inovasyon odaklı üretime imkan veren yapısı ile ekonomimize önemli fırsatlar sunduğu, ülkemizin konumu, sağladığı lojistik imkanları, üretim maliyetlerinin düşüklüğü ve fiyat rekabetine etkisi ile Avrupa'nın önemli pazarları arasında olmayı başardığı vurgusu yapılmıştır.

Katılım gösteren sektör temsilcilerinin belirttikleri sektörde yaşanan sorunlar istişare edilmiş, çözüm önerileri geliştirilmiştir. Bu önerilerin, sektörü daha ileri taşıyacak çalışmalar yapılmasına zemin hazırlayacağı kanaatine varılmıştır.

Bunların yanında; sektör için çalışan tüm dernek, vakıf, oda ve birliklerin işbirliği içerisinde çalışmasının ihracatın ilerlemesine, firmaların gelişimine katkısının olacağından söz edilmiştir. İhracatçı Birlikleri'nin firmalara yönelik olarak "Nasıl İhracatçı olunacağı, devlet yardımlarından, fuarlardan nasıl haberdar olunacağı gibi ihtiyaç duyabilecekleri eğitimlerin verildiği, İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin web sitesinden tüm bu bilgilere kolaylıkla erişilebileceği iletilmiştir.

Sektörün gelişimine yönelik olarak, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği organizasyonu ile yapılan Ulusal Karton Ambalaj ve Stand Tasarım Yarışmaları'nın, genç tasarımcılarımızın yeteneklerini katma değere dönüştürülmesinde önemli rol oynadığı, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren üç öğrencinin, mesleki gelecekleri için önemli bir basamak olarak gördükleri yurt dışı eğitimini tamamlamak üzere İtalya ve İngiltere'ye gönderildiği, 11 Mart'ta Conrad Otel'de üçüncü defa gerçekleştirilecek Karton Ambalaj ve Stand Tasarım Yarışmasının ödül töreni etkinliğinin gerçekleştirileceği bilgisi verilmiştir.

 

İlgili Resimler