Türkçe

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü Basın Açıklaması

Sektör, 2,5 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefini 5 milyar dolara yükseltti……

Japonya pazarına Balık ihracatından sonra Kanatlı Eti ihracatı içinde girişimler hızlandı…

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektöründe yaşanan gelişmelerin ve revize edilen 2023 Yılı Stratejik İhracat hedefi ile ilgili olarak kamuoyunun ve sektörün bilgilendirilmesini teminen 18 Şubat 2014 Salı günü Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de İhlas Haber Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi, Dünya Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Hürriyet Gazetesi ve Habertürk Gazetesi gibi Türk Basınının önde gelen temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Tuncay Sagun, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yrd. ve Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sn. Şahin Aydemir ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Sedat Paçalı sektöre ilişkin ve ihracat hedefleri ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundular.

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Tuncay Sagun, sektörün son 10 yıldır ihracatta ortalama yüzde 17'lik artış hızını yakaladıklarını belirterek, yakalanan bu başarının sektörün 2023 hedefini revize etmesini gerektiğini ve bu çerçevede Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığının himayelerinde belirlenen 2023'te 2,5 milyar dolar olan sektörel ihracat hedefine bu yıl ulaşacaklarını belirterek, 2023 hedefini 5 milyar dolara yükselttiklerini ifade ettiler.

Diğer taraftan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Şahin Aydemir de, sektörün 2012 yılında Gayri Safi Milli Hasıla'ya 6 milyar dolardan fazla katkı yaptığını belirterek, ihracatta önemli bir atak yaptıklarını ifade etiler, Başlatılan girişimler sonucunda Japonya'dan gelen heyetlerle görüştüklerini ve bu kapsamda sektörün Japonya pazarına ilk kanatlı ürün ihracatını Mayıs ayında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtiler.

İlgili Resimler